Kogu tõde antioksüdantidest


antioxidants hero

keerulise nimega antioksüdandid

Antioksüdante leidub kõikjal – puuviljades, juurviljades, puuviljamahlas, juurviljamahlas ja teraviljades. Antioksüdandid kaitsevad sinu rakke vabade radikaalide eest, mis on sinu kehale halvad ning rakke kahjustades teevad sind haigeks. Looduslikud antioksüdandid aitavad vabu radikaale hävitada ja vähendavad nõnda riski haigestuda südamehaigustesse ja vähki.

hüüame nimepidi

  • Catechins: must ja roheline tee
  • Lycopene: tomatid, arbuus, punane apelsin
  • Flavonoids: õunad, greibid, vein, tee, enamus puu- ja juurvilju
  • Ellagic acid: maasikad, vaarikad, õunad
  • Anthocyanins: mustikad, jõhvikad, mustsõstrad, greibid

antioksüdandid tööl (vabu päevi neil ei ole)

Vaatamata antioksüdantide heale kuulsusele ei oska enamus inimesi tegelikult öelda, mida nad teevad. Seega järgmine kord, kui keegi küsib “Mis takistab banaanidel pruuniks minemast?”, on sul vastus varnast võtta – sidrunimahl valatult banaani või õuna peale ei lasegi sel pruuniks minna! Ja kas tead, miks? Sest sidrunimahlas on palju C-vitamiini, mis on antioksüdant ja kaitseb banaani vabade radikaalide eest õhus!